“Γιορτή Αιμοδοσίας - Γιορτή της πόλης” στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

“Γιορτή Αιμοδοσίας - Γιορτή της πόλης” στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης
Νοσοκομείο Κατερίνης Hits: 3557

Σε μια μεγάλη γιορτή εξελίχθηκε το κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας για εθελοντική αιμοδοσία με στόχο την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Κατερίνης.

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης μετά από Πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας “Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ” και του Δήμου Κατερίνης.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν πολύ μεγάλη και σε συνδυασμό με την ηλιόλουστη ημέρα,  η αιμοδοσία μετατράπηκε σε μία πραγματική γιορτή.  Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας, δεκάδες συμπολίτες μας προσήλθαν στον Καπνικό Σταθμό για να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, στηρίζοντας έτσι το Νοσοκομείο της πόλης μας αλλά και όλους τους συνανθρώπους μας οι οποίοι το χρειάζονται για να κρατηθούν στη ζωή.

Η διευθύντρια Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κατερίνης κα Μαργαρίτα Παπαδόπουλου χαρακτήρισε την αιμοδοσία ως “μεγάλη γιορτή της πόλης” και ζήτησε η γιορτή αυτή να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη.  Μία γιορτή στην οποία θα συμμετέχει όλη η πόλη χωρίς να χρειαστεί να μεταβούν οι πολίτες στο νοσοκομείο.

“Ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης είναι το ιδανικό μέρος για μία τέτοια δραστηριότητα.  Διαθέτει τους κατάλληλους χώρους,  μία πανέμορφη αυλή, βρίσκεται μέσα στην πόλη και οι εθελοντές του μπορούν να στηρίξουν με τη βοήθεια τους το έργο μας. Αυτό όμως που με ενθουσίασε ιδιαίτερα είναι η συμμετοχή και η προσφορά νέων ανθρώπων.  Χαίρομαι που βλέπω νέους αιμοδότες ηλικίας κάτω των 30 ετών.  Αυτό δίνει σε όλους μας μεγάλη ελπίδα και χαρά”.

“Είναι μια εξαιρετικά συγκινητική στιγμή! Συγχαρητήρια σε όλους τους συνδημότες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας” δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Τσιαλός Γεώργιος, ο οποίος επισκέφθηκε τον Καπνικό Σταθμό το πρωί του Σαββάτου.

“Η σημερινή αιμοδοσία ήταν πράγματι μια γιορτή του εθελοντισμού, μια γιορτή ενάντια στο πνεύμα του ατομικισμού, συνειδητή συνεισφορά του πολίτη στο κοινωνικό σύνολο. Οι εργαζόμενοι του τμήματος Αιμοδοσίας, άθελά τους, υπήρξαν οι εμπνευστές μιας νέα δράσης. 

Η “Γιορτή της αιμοδοσίας” στην αυλή του Καπνικού Σταθμού θα σηματοδοτεί από δω κι εμπρός την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Υποσχόμαστε, η επόμενη “γιορτή της πόλης”, έτσι όπως την χαρακτήρισε η κα. Παπαδοπούλου, να είναι καλύτερα οργανωμένη και να έχει ακόμη μεγαλύτερη απήχηση σε νέους ανθρώπους. Η προσέλευση νέων αιμοδοτών κυρίως μικρής ηλικίας και η δημιουργία ενός νέου πολιτισμού της προσφοράς, είναι το μεγάλο στοίχημα! Ας συντονίσουμε τις προσπάθειές μας. Είναι στο χέρι μας να το κερδίσουμε”, δήλωσε ο κ. Ηλίας Τσολακίδης, εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας “Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ”

Για να ξεφυλλίσετε το άλμπουμ φωτογραφιών, κάντε κλικ εδώ.

Print