Ολοκληρώθηκε η δράση προμήθειας υλικών προστασίας για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Πιερίας.

Ολοκληρώθηκε η δράση προμήθειας υλικών προστασίας για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Πιερίας.

Ελπίζουμε η πολιτεία να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τον χρόνο που της προσέφερε η πρωτοβουλία των πολιτών και να αναλάβει κι αυτή τις ευθύνες της.

Σήμερα, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, παραδόθηκε και τη δεύτερη παραγγελία φορμών υψηλής προστασίας στο Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης “Αλέκος Φτίκας”, στον Καπνικό Σταθμό. Πρόκειται για φόρμες Type 4,5,6 P, κατάλληλες για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στο κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας δράσης Ν. Πιερίας ανταποκρίθηκαν 133 πολίτες και προσέφεραν το ποσό των 4.326€. Ολες οι δωρεές, όπως και τα παραστατικά των παραγγελιών βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.otoposmou.gr. Το κόστος των δύο παραγγελιών ανήλθε στα 4.481,98€ και η διαφορά των 150 € καλύφθηκε από το ταμείο του Καπνικού Σταθμού.

Εντός των επόμενων ημερών θα παραδοθούν άλλες 500 φόρμες, μιας τρίτης παραγγελίας 500 φορμών Type 3,4, αξίας 2.883€ προσφορά του συλλόγου Förder- und Freundeskreis Elliniko e.V. από το Αμβούργο της Γερμανίας.

Ετσι ολοκληρώνεται και η δράση αυτή, η οποία ελπίζουμε να έδωσε τον απαραίτητο χρόνο στις αρμόδιες υπηρεσίες να καλύψουν τυχόν κενά. 

Δεν μείναμε αμέτοχοι! Συμμετείχαμε προσπαθώντας να καλύψουμε μία «στιγμιαία» ανάγκη, δείχνοντας ατομική ευθύνη, υπεύθυνη πολιτική στάση και συνεισφέροντας ως ενεργοί πολίτες στο κοινωνικό σύνολο.

Δεν είμαστε αεροβάμονες για να πιστεύουμε πως με την παρέμβαση αυτή θα εξαλειφθούν δια μαγείας όλα τα προβλήματα προμήθειας του ΕΚΑΒ Πιερίας. Εξ άλλου η προσφερόμενη βοήθεια δεν πρόκειται να καλύψει ανάγκες μεγαλύτερες των 20-30 ημερών.

Ελπίζουμε η πολιτεία να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τον χρόνο αυτό και να αναλάβει κι αυτή τις ευθύνες της, έτσι ώστε καμία δομή υγείας στον τόπο μας να μην αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα επάρκειας.  

Η Εθελοντική Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί θερμά όλους τους πολίτες για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά της και τους πληροφορεί για την ολοκλήρωση της δράσης.


Print   Email