9ος Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός Διηγήματος της ΕΟΔνΠ – 169 συμμετοχές από 64 πόλεις

9ος Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός Διηγήματος της ΕΟΔνΠ – 169 συμμετοχές από 64 πόλεις

Έληξε η προθεσμία υποβολής διηγημάτων του 9ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου». Κατατέθηκαν συνολικά 169 διηγήματα από 64 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου.

Τα μέλη της 7μελούς κριτικής επιτροπής, κατόπιν αξιολόγησης όλων των κειμένων, θα επιλέξουν τα δεκαπέντε καλύτερα  του διαγωνισμού: τα τρία πρώτα της κατηγορίας Δημοτικού, τα τρία πρώτα της κατηγορίας Γυμνασίου, τα τρία πρώτα της κατηγορίας  Λυκείου και τα έξι πρώτα της κατηγορίας Ενηλίκων.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαΐου ενώ η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της 5ης Ανθοκομικής Έκθεσης, την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 (γιορτή της Μητέρας), στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Στους νικητές και τις νικήτριες θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι και ο 9ος τόμος, βιβλίο που θα εκδώσει η ομάδα (εκδόσεις «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ») και θα περιέχει τη συλλογή των 15 διηγημάτων που θα έχουν διακριθεί κατά τον φετινό διαγωνισμό. Επίσης, όλοι όσοι θα συμμετάσχουν με κείμενό τους στον διαγωνισμό θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο ως ενθύμιο για τη συμμετοχή τους.

Ο Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός Διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας εξελίσσεται πλέον σε έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους διαγωνισμούς που διεξάγονται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και αποτελεί πλέον θεσμό και σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στην πόλη της Κατερίνης.


Print   Email