Προκήρυξη του 8ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος της ΕΟΔνΠ

Προκήρυξη του 8ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος της ΕΟΔνΠ

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ" προκηρύσσει τον 8ο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος.

Μέσα «στα χρόνια της πανδημίας» η γραφή είναι ένας τρόπος ψυχοθεραπείας και  έκφρασης των όσων ζούμε λόγω του υποχρεωτικού εγκλεισμού μας για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Διάρκεια διαγωνισμού
Ο διαγωνισμός μας αρχίζει την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020, οπότε και ανοίγει η φόρμα υποβολής των διηγημάτων, και λήγει  την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021.

Το θέμα του διαγωνισμού
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ" έχει ως σκοπό την κοινωνική ευαισθητοποίηση των πολιτών, κυρίως μέσα από τον εθελοντισμό, και την προώθηση και προαγωγή της κοινωνικής αλληλεγγύης και θέλει να δώσει την ευκαιρία για όγδοη συνεχή χρονιά σε ανθρώπους που αγαπούν την ανάγνωση και τη γραφή να ξετυλίξουν τις δικές τους ανησυχίες και όνειρα, τις δικές τους ιστορίες, που έζησαν, σκέφτηκαν ή φαντάστηκαν μέσα στις ημέρες της καραντίνας. Επομένως το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο και ο τίτλος του διηγήματος αποτελεί επιλογή του συγγραφέα.

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι τέσσερις:
1η κατηγορία: Μαθητές δημοτικού
2η κατηγορία: Μαθητές γυμνασίου
3η κατηγορία: Μαθητές λυκείου
4η κατηγορία: Ενήλικες

Η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει την πρωτοτυπία, το λογοτεχνικό ύφος, την πλοκή, τη δομή, τη σκιαγράφηση των ηρώων και τη δημιουργική σύνθεση των ιστοριών.

Έκταση κειμένων
Τα κείμενα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση τις 2.000 λέξεις.

Η κριτική επιτροπή
Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι:
Εύα Ανδρουλιδάκη
Θεόδωρος Δημητριάδης
Σοφία Ελευθεριάδου
Σίσσυ Ζερβουδάκη
Ευγενία Κορτσάρη
Χρύσα Λουλοπούλου
Ειρήνη Παξιμαδάκη

Οι νικητές
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, κατόπιν αξιολόγησης όλων των κειμένων που υποβάλλονται, θα επιλέξουν τα δεκαπέντε (15) καλύτερα  του διαγωνισμού: τα τρία (3) πρώτα της κατηγορίας Δημοτικού, τα τρία (3) πρώτα της κατηγορίας Γυμνασίου, τα τρία (3) πρώτα της κατηγορίας  Λυκείου και τα έξι (6) πρώτα της κατηγορίας Ενηλίκων.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα παρουσιαστούν την άνοιξη σε εκδήλωση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως.
Στους νικητές και τις νικήτριες θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι, συμβολικά δώρα καθώς και ο 8ος τόμος, βιβλίο που θα εκδώσει η ομάδα και θα περιέχει τη συλλογή των 15 διηγημάτων που θα έχουν διακριθεί κατά τον φετινό διαγωνισμό. Επίσης, όλοι όσοι θα συμμετάσχουν με κείμενό τους στον διαγωνισμό θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο ως ενθύμιο για τη συμμετοχή τους.

Συμμετοχή στον διαγωνισμό
Η υποβολή των κειμένων στον διαγωνισμό γίνεται αποκλειστικά μέσω της ειδικής φόρμας υποβολής συμμετοχών, ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα: www.otoposmou.gr, που θα ανοίξει την 1η Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18:00. Στο σώμα του κειμένου, που θα επικολληθεί στην ηλεκτρονική φόρμα, δεν πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζόμενου.

Επικοινωνία
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. είτε στο τηλέφωνο 6981665158.

Όροι συμμετοχής
Παρακαλούμε να διαβάσετε αναλυτικά τους όρους συμμετοχής του διαγωνισμού πριν αποστείλετε το κείμενό σας:

  • Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ελεύθερη σε όλους και σε όλες, σε κατοίκους Ελλάδας και εξωτερικού.
  • Τα κείμενα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα και να μην έχουν δημοσιευθεί ή εκδοθεί.
  • Ο κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μία μόνο φορά στον 8ο διαγωνισμό και με ένα και μόνο κείμενο. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ατομική, έργο ενός και μόνο συγγραφέα.
  • Όλοι οι συμμετέχοντες τις επόμενες ημέρες μετά την υποβολή του κειμένου τους θα λάβουν ηλεκτρονικό μήνυμα από τον διοργανωτή, που θα τους ενημερώνει σχετικά με την εγκυρότητα ή μη της συμμετοχής τους, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.
  • Από το σύνολο των κειμένων που θα σταλούν στον διαγωνισμό και θα πληρούν τους όρους συμμετοχής, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τα καλύτερα για κάθε μία από τις τέσσερις κατηγορίες.
  • Η τελική απόφαση της κριτικής επιτροπής δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, είναι οριστική και θα ανακοινωθεί με δελτίο τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Η κριτική επιτροπή θα ανακοινώσει λίστα που θα περιέχει μόνο  τα πρώτα κείμενα που θα διακριθούν στον διαγωνισμό. Η σειρά κατάταξης των υπολοίπων δεν θα ανακοινωθεί.
  • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον διαγωνισμό.
  • Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν είναι σύμφωνη με όλους ανεξαιρέτως τους όρους συμμετοχής δεν θα θεωρείται έγκυρη και θα αποκλείεται αυτόματα από τον διαγωνισμό χωρίς ειδοποίηση του διαγωνιζόμενου

Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.

Μένουμε σπίτι ασφαλείς
και γράφουμε για τον διαγωνισμό της Εθελοντικής!

Με εκτίμηση

Για την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας

Η συντονιστική επιτροπή του Ηλεκτρονικού  Διαγωνισμού Διηγήματος

Κατερίνη, Δεκέμβριος 2020


Print   Email